Als calculator in de bouw werk je zelfstandig of samen met collega’s aan de prijsvorming van verschillende type projecten. Om een prijs te kunnen bepalen, moet je het hele bouwproces doorlopen en alle werkzaamheden gedetailleerd kunnen beschrijven. Pas dan is de prijs die je neerlegt compleet en dekkend. 

Als calculator vorm jij de brug tussen voorbereiding en uitvoering. Zeker 85% van jouw calculaties worden daadwerkelijk uitgevoerd. In de meeste gevallen stopt jouw werk dus niet bij het voorbereiden van een plan. Een uitgewerkt bestek is bijna nooit voor handen. Het calculatiewerk begint vaak met een globale omschrijving van het werk, die jij tot iets concreets maakt. Zo heb jij een super afwisselende baan waarin je vanaf het bepalen van de kostprijs tot aan de oplevering alle kosten nauwkeurig in de gaten houdt. Je werkt samen met het projectteam, waar jij een grote rol in speelt. 

De typen projecten variëren van verbouwingen en renovaties voor bedrijven binnen de verschillende sectoren als de foodindustrie, zorg en onderwijs. Denk hierbij aan kleinschalige projecten, maar ook grote renovaties en verbouwingen. Ook hebben we grote klanten als woningbouwcoöperaties, waarvoor we graag aan de slag gaan.

Wat doet een calculator in de bouw?

Een bouwkundig calculator berekent aan de hand van een contract, bouwkundige tekeningen en andere gegevens wat een bouwproject of een gedeelte hiervan, precies gaat kosten en welke materialen nodig zijn.

Dit kunnen jouw werkzaamheden zijn

 • Je doet opnames en werkt deze uit.
 • Je zit met opdrachtgevers aan tafel om projecten door te spreken.
 • Je kunt zelfstandig een kostenraming en inschrijfbegrotingen maken.
 • Je controleert en analyseert tekeningen en documenten.
 • Berekent en bedenkt alternatieven voor een project.
 • Je draagt optimalisaties en kostenbewuste alternatieven aan.
 • Je bepaalt en berekent de benodigde materialen en hoeveelheden.
 • Je vraagt offertes op, beoordeelt deze en vergelijkt ze met elkaar d.m.v. prijsspiegels.
 • Bepalen van de kostprijs in de voorbereidingsfase en het in overleg uitbrengen van een prijsaanbieding.

Dit heb jij in huis

 • Je bent leergierig en hebt cijfermatig inzicht.
 • Je hebt HBO Bouwkunde gestudeerd en/of een vergelijkbaar werk- en denkniveau.
 • Je hebt een aantal jaren ervaring in een soortgelijke functie. Ben je starter? Ook geen probleem, we investeren graag in jouw toekomst.
 • Je bent nauwkeurig en kunt goed omgaan met tijdsdruk en deadlines.

Calculator vacatures in Limburg

Vacature voor calculator in de bouw? Bij Raedts zijn we voortdurend opzoek naar bouwkundig  calculators. Op onze vacature pagina is een overzicht te zien van alle openstaande posities bij Raedts. Ook als je niet de vacature voor jou ertussen ziet, kun je bij ons solliciteren. Dus staat er geen vacature voor calculator? Geen zorgen, stuur ons een open sollicitatie en dan nodigen we je graag uit voor een gesprek. Bij Raedts staan we bekend om onze menselijke aanpak, we doen alles samen. Zo bekijken we ook samen naar de mogelijkheden en talenten van onze werknemers en welke functie het beste aansluit op jouw vaardigheden. Dus ben jij een calculator in de bouw, of wil je er een worden? Solliciteer dan nu op onze calculator vacature of stuur ons een open sollicitatie. Wie weet, ben jij wel de nieuwste aanwinst van het team Raedts!

Kom jij ons team versterken? Je bent van harte welkom!

Ben je die geweldige collega die wij zoeken? Stuur dan jouw cv en sollicitatie naar: